FAQ Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van de opleidingen?

 • Het curusgeld voor de 12-daagse opleiding bedraagt € 699,-
  Het curusgeld voor de 16-daagse opleiding bedraagt € 799,-
  Het curusgeld voor de 22-daagse opleiding bedraagt € 999,-
  Deze prijzen zijn exclusief benodigde producten. We hebben voor ieder van de bovengenoemde opleidingen een speciaal pakket samengesteld. Die kosten komen in aanvulling op het cursusgeld. Als je zelf producten hebt om de lessen mee te volgen, dan vervallen deze kosten.

Kom ik in aanmerking voor subsidie?

 • Als je al een tijdje werkloos bent, of je begint een re-integratie traject, dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor vergoeding. Dat is sterk afhankelijk van je individuele situatie. De regelgeving veranderd constant en we zijn je graag van dienst om je verder te helpen.

Is de academie een erkend leerinstituut?

 • Wij zijn gecertificeerd door de CRBKO en daarmee een erkend leerinstituut. Er wordt bij ons ook lesgegeven door docenten die internationaal zijn opgeleid. Daarnaast zijn er regelmatig gastdocenten die tot de wereldtop behoren.

Hoelang duurt de opleiding?

 • Iedere cursist werkt op zijn of haar eigen tempo. Wij adviseren om een keer per week een lesdag te volgen en dan daarna zelf praktijkoefeningen te doen thuis. Maar uiteindelijk bepaal je zelf hoelang je erover doet om je diploma te behalen. Als je heel snel de technische vaardigheden hebt kun je meerdere lessen per week inplannen. Mocht je meer tijd nodig hebben, dan kun je bijvoorbeeld ook elke twee weken een les volgen. De duur van de opleiding bepaal je dus geheel zelf.

Wat is de leeftijd van de cursisten op de opleiding?

 • De leeftijd van de cursisten is erg verschillend. De basisopleiding is voor beginnende nagelstylisten, maar het is niet zo dat er alleen jongeren deze opleiding volgen. Er zijn heel veel dertiger en veertiger plussers die aan een nieuwe carriëre beginnen. Hierdoor is de leeftijdsopbouw in de klas altijd erg verschillend.

Hoeveel cursisten zitten er in een klas?

 • Het aantal cursisten verschilt per les. Dat komt omdat je zelf je lessen inplant. Gemiddeld genomen proberen we 6 tot 8 cursisten in te plannen. Op deze manier zijn we er zeker van dat de docent voor iedereen voldoende aandacht heeft. Persoonlijke aandacht is van uiterst belang. We willen dat er tijd genoeg is van de docent om iedere cursist de aandacht te geven die hij of zij nodig heeft. Als er op een dag meer dan tien of elf cursisten zijn, dan wordt er eventueel een tweede docent bij de les betrokken.

Waar moet ik op letten bij het maken van mijn keuze voor een opleidingsinstituut?

 • Goed oriënteren is geen overbodige luxe! Met een goede opleiding leg je een stevig fundament onder je nieuwe toekomst. Wees voorzichtig voor aanbieders van ééndaagse opleidingen, die zijn niet met jou bezig, maar met hun eigen omzet. Belangrijk in onze ogen is dat je je thuisvoelt bij het instituut. Een goed gevoel bij de mensen die je daar tegenkomt is een belangrijk begin. Vaak kun je in een proefles een goed idee krijgen van het ervaringsniveau en de professionaliteit van de docenten.

Ik heb mijn diploma gehaald en nu?

 • Allereerst van harte gefeliciteerd met het behalen van je diploma! Nu je je opleiding hebt gehaald, kun je een aantal dingen doen. Je kunt je allereerst specialiseren in een bepaald onderdeel. Zie hiervoor de cursus pagina. Als je eenmaal een aantal jaar nagelstyliste bent, is het ook interessant om een masteropleiding te volgen. Zo kun je je perfectioneren in een bepaalde techniek of meedoen met een wedstrijd. Daarnaast stimuleren we jonge nagelstylistes altijd om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Of dit nu in een salon is of niet.